MERSİN SİLİFKE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI

TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI

 

YARIŞMANIN ADI

TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI

BAŞVURU BAŞLANGIÇ TARİHİ

02 Nisan 2019 SALI

BAŞVURU BİTİŞ TARİHİ

15 Nisan 2019 PAZARTESİ

YARIŞMA TARİHİ

18 Nisan 2019 PERŞEMBE

YARIŞMA YERİ

Silifke Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu                (Kız Meslek Lisesi)

TEKNİK ŞARTNAME

SİLİFKE KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Türk Mutfağı yemek kültürünün tanıtılması, yeni nesillere yarışma ortamı ile aktarılması, sürekliliğinin sağlanması ve Meslek Liselerine ilginin artırılması amacıyla Silifke Kaymakamlığınca Turizm haftası Etkinlikleri kapsamında  “Türk Mutfağı Yemek Yarışması” düzenlenecektir.


Katılım Şartları ve Yarışma Kuralları: 
1- Yarışmaya, 15 yaşını doldurmuş ve profesyonel olarak aşçılık yapmayan herkes katılabilir.   
2-Yarışmaya jüri üyeleri ve 1. derece yakınları katılamaz.
3- Yarışma Türk mutfağı yemeklerinden Ana yemek kategorisinde gerçekleştirilecektir. Yarışmaya katılacak yemek tarifleri Türk Mutfağı Ana yemekler olmalıdır.
4- Yarışmacılar, sadece bir yemek çeşidi ile katılabilir.
5- Yemeğin tarifi, yarışmacı tarafından önceden yazılı olarak hazırlanarak başvuru sırasında başvuru adresine teslim edilecektir.
6- Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru dilekçesinde, yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını içeren bilgileri en geç         15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 16:00´ya kadar Silifke Atatürk Mesleki ve teknik Anadolu Lisesine teslim edecektir. Yarışmaya müracaat 02 Nisan 2019  tarihinde başlayacaktır.

7-Yarışmacılar evde hazırlamış oldukları yemekleri sunuma hazır halde 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 10:00 ’da Silifke Atatürk Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda bulunduracaklardır.
8-Yemeklerin ısıtılması için gerekli araç gereçler (tüp, mikrodalga fırın) tertip komitesi tarafından temin edilecektir.

9-Yarışmacılar, yemeklerin jüriye sunumu sırasında ihtiyaç duyacakları servis kaşığı, tabağı, kepçesi vb. araç gereçleri kendileri getirecekleredir. 

10- Yemekler, jüri tarafından sunum sırasında numara ile gösterilecek, yemeğin adı numara kartında belirtilecektir.

11-Yemekler; yarışma komitesince belirlenecek jüri tarafından değerlendirilecektir.
12- Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.
13- Yarışmacılar yaptıkları yemeklerin tarifini, kullandıkları malzemelerin isimlerini, miktarlarını yarışma esnasında yanlarında bulunduracaklardır.

14-Yapılan yemekler en az beş kişilik olacaktır.

15- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

 

 

*Değerlendirme Kriterleri; Yemeğin Türk mutfağından olması (30), lezzeti (30), sunumu ve görünüşü (15), adı ve tarife uygunluğu (10), rengi (5), kokusu (5), Kıvamı(5) olmak üzere toplam (100) puan üzerinden yapılacaktır.

.

Ödüller:

 

Birinciye:  Çeyrek altın

İkinciye:    Gram altın

Üçüncüye: Tencere seti


* Başvuru Yeri ve Şekli
Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 16:00´ya kadar Silifke Atatürk Mesleki ve teknik Anadolu Lisesine  nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.


Yarışmanın Yeri ve Şekli

Yarışma 18/04/2019 Perşembe günü saat 10.00’da Silifke Atatürk Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılacaktır. Yarışma sonuçları aynı gün ve saatte yarışmadan hemen sonra açıklanacak  ödül töreni ise 19 Nisan 2019 Cuma Günü Silifke Organize Sanayi konferans salonunda saat 19.30’da yapılacaktır

İletişim Telefonu: 0324 714 16 29-  0505 647 88 46

 

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Silifke / MERSİN - (324) 715-0170

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.