MERSİN SİLİFKE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

LOGO YARIŞMASI

LOGO YARIŞMASI

 

SİLİFKE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

LOGO TASARIMI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

 

 

Yarışma; Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kurumsal logosunun, Milli Eğitim’in vizyonunu ve misyonunu yansıtacak, akılda kalıcı, işlevsel kullanımına imkân sağlayacak bir şekilde tasarlanıp, oluşturulması ve hayata geçirilmesidir.

 

 

 

AMAÇ

 

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Vizyonu; Geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak bireyler yetiştiren bütün kademeleriyle tek vücut olan “BİZ” olma felsefesine inanmış öncü bir kurum olmak.

 

 

 

DAYANAK

 

  Bu şartname Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliğinin 9. Maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

 

 

KATILIM İÇİN GEREKLİ GENEL KOŞULLAR

 

1.Yarışma, ekteki katılım formunu doldurmuş, herkese açıktır. Yaş sınırı yoktur.

 

2. Yarışmaya gönderilecek eser sayısında sınırlama yoktur. Katılımcılar dilediği kadar eserle katılabilir.

 

3. Yarışmaya katılacak olan tasarımların; özgün olup başka bir yerde yayımlanmamış olmaları, diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir. Teslim edilen çalışmalar, (TPE)Türk Patent Enstitüsü’nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır.

 

4. Seçici Kurul tarafından, kopya olduğuna karar verilen tasarımlar yarışma dışı kalacaktır. Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir.

 

5. Oluşacak her türlü sorunun hukuki yaptırımı ve süreçlerin maddi yaptırımı yarışmacıya ait olup, doğabilecek sorunlardan Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da seçici kurul üyeleri sorumlu tutulamaz.

 

6. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli gördüğü takdirde yarışmanın herhangi bir safhasında yarışmayı iptal etme hakkını saklı tutar.

 

7. Yarışma, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan ya da çalışmayan, seçici kurul ve seçici kurulun birinci derecedeki yakınları dışındaki, tüm tasarımcılara açıktır. Yarışmacılar, seçici kurulun ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararlarına saygı göstereceklerini ve yarışmaya katılmış olmakla beyan etmiş olurlar.

 

 

 

KATILIM İÇİN TASARIM KOŞULLARI

 

1.Tüm çalışmalar “Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” ibaresini açık ve net bir şekilde içermelidir.

 

2. Seçilecek tasarım; Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsil edecek her türlü basılı materyal ve sayısal ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kâğıt, faks kâğıdı, pankart, afiş, web sitesi ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılacaktır.

 

Logo tasarımı, renkli ve siyah–beyaz kullanıma uygun olarak, büyütülüp küçültüldüğünde görselliğinin bozulmayacağı, çok küçük ölçülerde ayrıntıların kaybolmayacağı, çok büyük ölçülerde dağınık görünmeyeceği bir biçimde ve her çeşit baskı ve kesim tekniği ile sorunsuz kullanılabilir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur.

 

3. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, seçilen eser üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir. Kullanılacak eserin sahibinden, Seçici Kurulun ve/veya Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görüşü doğrultusunda, teknik sorunların çözümüne yönelik değişiklikler yapması istenebilir. Bunun için, ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

 

4. Yarışmada seçilen tasarımların tüm hakları Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmiş sayılır. Tasarım sahibi, kullanılacak olan logoda hiçbir şekilde isim ve hak vb. talebinde bulunamaz.

 

5. Ödül kazanan tasarımı Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü her türlü kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir.

 

6. Seçilmeyen tasarımlar, sonuçların ilan edilmesinin ardından; en az 15 gün, en fazla 30 gün içerisinde teslim edilen adresten alınabilirler. Belirlenen sürelerde geri alınmayan eserler Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumluluğunda değildir.

 

 

 

KATILIM İÇİN TEKNİK KOŞULLAR

 

1. Tasarım rumuzu en az 4 harf ve 3 adet rakamın birleşiminden oluşmalıdır. (Örnek: ABCD123)

 

2. Eserler, A4 çıkış üzerinde, standart logo sunumu şeklinde (üst ortada büyük, alt bölümde küçük uygulamaları - renkli ve siyah/beyaz yan yana) hazırlanacaktır. 200 gr A4 kâğıtlar paspartulanmamalı ya da kartona yapıştırılmamalıdır. Çalışmalar şeffaf dosya içerisine konulduktan sonra kapalı zarf içerisinde teslim edilecektir.

 

3. Tasarımlar, Adobe İllüstratör, Adobe Photoshop FreeHand ya da CorelDraw vb. programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak her bir çalışmanın JPEG versiyonları ile birlikte CD ortamında sunulacaktır. Tasarımlar 300 dpi çözünürlükte CMYK renk modunda olacaktır.

 

4. Tasarımcı, eserde kullandığı unsurların anlamını yarım sayfayı (A4) geçmeyecek şekilde yazıyla açıklayacak ve CD ile sunacaktır.

 

5. Fotoğraf içeren tasarımlar ve elle yapılan çizimler yarışmaya kabul edilmeyecektedir.

 

6. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, teknik koşullar nedeniyle gerekli gördüğü halde proje üzerinde değişiklik yapılmasını talep edebilir.

 

 

 

 GÖNDERİM İÇİN POSTALAMA KOŞULLARI

 

1. Katılımcılar, her bir tasarım için 3 adet belge zarfı kullanacaklardır.

 

2. Söz konusu belge zarfları; içerisinde eksiksiz doldurulmuş başvuru formunun yer aldığı kapalı Kimlik Belgesi Zarfı ile birlikte, eserin yer aldığı kapalı Evrak Belgesi Zarfı ve CD Zarfı’dır.

 

3. Her zarfın üzerinde en az 4 harf ve 3 rakamdan oluşan rumuz yazılacaktır. (Örnek: ABCD123)

 

4. Katılımcının rumuzu, eserlerin arkasında ve CD üzerinde yer alacaktır.

 

5. Zarfların üzerinde katılımcının kimliğini belirtecek herhangi bir isim, ayırıcı işaret ve yazı bulunmayacaktır. Bu şekilde bir işlemin tespiti halinde eser yarışma dışı bırakılacaktır.

 

6. Postalama işleminde, posta şirketi tarafından zarfın üzerine göndericinin açık bilgilerinin yazılması zorunlu tutuluyorsa, bir dördüncü zarf daha kullanılabilir (Kargo zarfı gibi).

 

7. Birden fazla eserle katılan tasarımcılar, her eser için ayrı evrak zarfı ve ayrı rumuz kullanmalıdır; 3 ayrı evrak zarfı, tek bir postalama zarfı içinde gönderilebilir.

 

 

 

KULLANIM KOŞULLARI VE HAKLARI

 

1. Katılımcı, dereceye giren ve/veya Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılması kararlaştırılan eserinin, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tam lisans/yetki verdiğini kabul eder.

 

2. Ödül kazanan eserler; Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsil edecek her türlü basılı materyal ve sayısal ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kâğıt, faks, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı, ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir.

 

3. Katılım formunu imzalayan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

 

 

 

ÖDÜL

 

1. Ödüller, hak sahiplerine Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirleyeceği bir tarihte düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecektir.

 

2. Yarışma ödülleri aşağıdaki gibidir.

 

Birincilik Ödülü    : #1000# (Bin) TL

 

İkincilik Ödülü       : #750# (Yedi Yüz Elli) TL

 

Üçüncülük Ödülü : #500# (Beş Yüz) TL

 

3. Diğer katılımcılara herhangi bir ödül verilmeyecektir.

 

 

 

DEĞERLENDİRME ve SEÇİCİ KURUL

 

1- Değerlendirme iki aşamadan oluşmaktadır:

 

a. Seçici Kurul Değerlendirmesi

 

a.a. Seçici Kurul; dereceye girmeye hak kazanan ilk beş logoyu belirler.

 

a.b. Seçici kurul ilçemiz öğretmenlerinden belirlenecektir. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, değerlendirme toplantısına katılamayan seçici kurul üyesi yerine bir başka üye belirleme ve sonucu açıklayacağı günü değiştirme hakkına sahiptir.

 

b. İnternet üzerinden oylama

 

b.a. Seçici Kurul tarafından belirlenmiş olan ilk beş logo Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfası üzerinden herkese açık olarak oylanacak. Bu oylama Sonucu birincilik, ikincilik, üçüncülük derecesi alan logolar belirlenecektir.

 

b.b. Oylama sonrası elde edilen sonuç Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Dereceye giren üç eserden birini “Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü” logosu olarak belirleme yetkisi, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aittir.  Birincilik derecesi ve altındaki ödüllerden birine hak kazanmış bir eserin, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından logo olarak kullanılmasının kararlaştırılması durumunda, eser sahibine, bu eserin kazandığı ödül tutarı, birincilik ödülüne tamamlanarak ödenir.

 

b.c. Eserlerin Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihtiyacını karşılamaması halinde, Silifke İlçe Milli Müdürlüğü hiçbir esere ödül vermeme hakkını saklı tutar.

 

 

 

YARIŞMA TAKVİMİ

 

1. Son Başvuru Tarihi : 15.12.2017

 

2. Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi : 18.12.2017

 

3. İnternet Oylaması Başlama Tarihi : 20.12.2017

 

4. İnternet Oylaması Bitiş Tarihi : 27.12.2017

 

5. Dereceye Giren Beş Logonun Açıklanması : 28.12.2017

 

6. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantısı : 29.12.2017

 

7. Sonuçların Açıklanması : 02.01.2018

 

 

 

Sonuçlar, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sitesinde de yayımlanacaktır.

 

 

 

İLETİŞİM

 

Zarf/zarflar aşağıdaki adrese gönderilecektir:

 

Belirlenen tarih ve saatten sonra getirilen/gelen eserler yarışmaya dâhil edilmeyecektir.

 

Adres :

 

Saray Mah. Fevzi Çakmak Cad. No; 41 SİLİFKE/MERSİN

 

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Tel  : (324) 715 01 70

 

Faks: (324) 714 48 32

 

E-posta: silifke33@meb.gov.tr       Web sitesi : http://silifke.meb.gov.tr 

 

 

 

 

SİLİFKE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

 

LOGO TASARIMI YARIŞMASI KATILIM FORMU

 

 

 

Rumuz                     :

 

                       

 

Adı Soyadı                :

 

 

 

T.C. Kimlik No         :

 

 

 

Doğum Tarihi           :

 

 

 

Doğum Yeri              :

 

 

 

Telefon                     :

 

 

 

Cep Tel                     :

 

 

 

Ev Tel                       :

 

 

 

E-posta Adresi          :

 

 

 

 

 

 

 

Adresi

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

Kısa Özgeçmiş

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Yarışma şartnamesindeki bütün koşulları okudum ve kabul ediyorum. Eserimin dereceye girmesi durumunda Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne süresiz olarak kullanım hakkını verdiğimi peşinen kabul ederim. Logo, kendi tasarımım olup daha önce hiçbir yarışmada yer almamış ve sergilenmemiştir. Buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiğim eserimin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, dijital iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tam lisans verdiğimi kabul ederim. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan eserim için verdiğim lisansı kesinlikle geri almayacağımı ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğimi veya bu lisans için bana verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi, manevi talepte bulunmayacağımı gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim. Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eser için bana, verdiğim lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir. Eserimin ödül alması durumunda Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederim            

 

 

 

                                                                        

 

                                                                                              …. /.… / 2017

 

Adı Soyadı (El yazısıyla)

 

İmza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KURUM TANITIM YÖNETMELİĞİ

 

Resmî Gazete

: 9.8.2006/26254

Tebliğler Dergisi

: EYLÜL 2006/2588

 

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile her tür ve derecedeki resmî, özel okul ve kurumlar ile azınlık ve yabancı okulların tanıtım uygulamalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile her tür ve derecedeki resmî, özel okul ve kurumlar ile azınlık ve yabancı okulların tanıtım uygulamalarına ilişkin araçların, renk, şekil, ölçü/oran, yazı karakteri ve diğer özelliklerinin belirlenmesi ve kullanılmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Adlandırma tabelaları: Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile her tür ve derecedeki resmî, özel okul ve kurumlar ile görevlilerin oda kapılarındaki adı, soyadı ve unvanlarını; derslik, atölye, pansiyon, spor salonu, toplantı odası, öğretmenler odası, kütüphane, laboratuvar ve benzeri bölümleri belirlemek amacıyla kapı girişlerine konulan tabelaları,

b) Amblem: Bakanlığın kitap, meşale ve alevden oluşan simgesini,

c) Bakan: Millî Eğitim Bakanını,

ç) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

d) Filigran: Kullanılan malzemenin zeminine açık renk tonlarında basılan çizgi, resim, yazı ve benzeri şekil veya biçimleri,

e) Flama: Bakanlık kurumlarının temsil, işaret veya belirtke amacıyla tasarladıkları kurum adının, kuruluş tarihinin, renginin ve logosunun ya da ambleminin yer aldığı atlas kumaştan yapılan özel bayrağı,

f) Kılavuz: Kurum tanıtım uygulama örnek ve açıklamalarının yer aldığı Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Kılavuzunu,

g) Kurum: Bakanlık merkez teşkilatı ile bağlı her tür ve derecedeki resmî, özel, azınlık ve yabancı okul ve kurumlar ile diğer kurumları,

ğ) Kurum tanıtım uygulamaları: Bakanlık kurumlarında kullanılan tabela, başlıklı kâğıt, zarf; CD, CD kapağı, faks mesajı formu ve dosya; Atatürk Posteri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe; logo, amblem, flama, tanıtıcı bayrak, bez veya vinyl afiş ve arka fon; taltife yönelik teşekkür, takdir, aylıkla ödül, hizmet şeref ve onur belgesi; araç, personel araç ve geçici görev araç kartı; tanıtım malzeme, sembol ve benzeri uygulamaları,

h) Kurum tabelaları: Bakanlık kurumlarının adını taşıyan, üzerinde tanıtıcı, belirtici yazı, renk, açıklama ve logo bulunan tabelaları,

ı) Logo: Bakanlığın kitap, meşale, alev, defneyaprağı ve yazıdan oluşan simgesini,

i) Merkez teşkilatı: Bakanlık merkez teşkilatı birimlerini,

j) Sembol: Yer, yön ve hizmetleri gösteren uluslararası simgesel işaretleri,

k) Tanıtıcı bayrak: Bakanlık kurumlarını tanıtmak amacıyla kurum adının, kuruluş tarihinin, renginin, logo veya ambleminin yer aldığı, boyu eninin bir buçuk katı ölçüsünde yapılan özel bayrağı,

l) Tanıtım malzemeleri: Bakanlık kurumlarında kullanılan kokart, rozet, forma, eşofman, takvim ve benzeri malzemeleri,

m) Taşra teşkilatı: İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri,

n) Yazı karakteri: Bir tipografik karakterin harfler, rakamlar, noktalama işaretleri ve diğer sembollerden oluşan dizisini,

o) Yerleşke (kampus): İçerisinde farklı tür ve derecede okul ve kurum bulunan kurumların alan ve yapılarının tümünü,

ö) Yerleşim planı: Bakanlık kurumlarının yerleşim özelliği olan bölümlerini resim, şekil ve yazıyla ifade eden planı,

p) Yönlendirme tabelaları: Bakanlık kurumlarının yerleşiminde yer alan birimleri, bölümleri ve katları gösteren tabelaları

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Kurum, Yönlendirme ve Adlandırma Tabelaları

Kurum tabelaları

MADDE 5 – (1) Bu tabelalarda kurum kuruluş adları;

a) Bakanlık merkez teşkilatı ile taşra teşkilatından il veya ilçe millî eğitim müdürlükleri altın sarısı,

b) Okul öncesi eğitim kurumlarında pembe,

c) İlköğretim kurumlarında mavi,

ç) Ortaöğretim kurumlarında sarı,

d) Çıraklık ve yaygın eğitim kurumları, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri, bilim sanat merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, iş okulları, çıraklık eğitim merkezleri, hizmet içi eğitim kurumları, öğretmen evleri, tesis ve kamp merkezleri, basım ve yayınevleri, özel dershane ve yurtlar, motorlu taşıt sürücü kursları ve benzeri kurumlarda yeşil, zemin üzerine siyah renkte temel büyük harflerle Türkçe yazılır.

(2) Bakanlık logosu orantılı bir şekilde bütün tabelaların sol tarafına yerleştirilir. Özel isimli okul ve kurum tabelalarında, il, ilçe adlarından sonra gelmek üzere sırasıyla özel isim, okulun türü ve derecesi yazılır.

(3) Özel okul tabelalarında, okulun isminin önünde "özel" ifadesine yer verilir.

(4) Okulların durumlarına göre tabelaları, erkek veya kız kelimesi de ilave edilerek yazılabilir.

(5) Azınlık okullarının tabelaları, okulun özel adına, türü ve derecesi ile azınlık adına yer verilerek Türk alfabesiyle yazılır. Yabancı okulların özel adları, kendi imlalarıyla yazılır ve altına okulun ait olduğu millet adı ile birlikte okulun türü ve derecesi ilave edilir.

(6) Tabelalar, yaklaşık 50 metre uzaklıktan okunabilecek netlikte, ebatları binanın büyüklüğü ile orantılı ve mimari özelliğine uygun, iklim şartlarına dayanabilir malzemeden, ışıklı veya ışıksız olarak yapılır. Tarihi özelliği bulunan tabelalar korunur.

(7) Tabelalara binaların ana giriş kapısının sol yanında yer verilir. Giriş gölgeliği bulunan binalarda ise tabelalar, gölgelik alnına uygulanır. Bu mümkün olmadığı takdirde bina ana giriş kapısı esas alınarak uygun bir yere yerleştirilebileceği gibi, ebadında belirlenen oranlar dikkate alınarak da, renk, logo ve yazı özellikleri bozulmadan değişiklikler yapılabilir ve okulun özelliğine göre ikinci bir tabela da asılabilir.

(8) İl, ilçe, okul, kurum ve kuruluş adları, kılavuzdaki örneklerde gösterildiği gibi logonun sağında yer alır.

(9) Kurumların, bünyesinde bulunan okul türü ve uygulanan eğitim alan/dal ve programlarının belirtildiği tabelalar da kullanılabilir. Bu tabelalara ana giriş kapısının sağ tarafında ayrıca yer verilir. Bu tabelaların boyutları kurum tabelasının boyutları ile orantılı olur.

(10) Yerleşke özelliği taşıyan kurumların bahçe girişinin uygun bir yerine kurumun bölüm ve birimlerini belirten yerleşim planı konulur.

(11) Yerleşke özelliği taşıyan kurumların ana giriş ( bahçe) kapısında kullanılan tabelaların zemin rengi yerleşim bünyesinde bulunan kurumların renklerinden birisi olarak o kurum tarafından belirlenir veya Bakanlığın tabela renginde düzenlenir.

(12) Tabelalarda logo ve yazı dışında başka unsurlara yer verilmez.

(13) Pratik kız sanat okulları, olgunlaştırma enstitüleri ve benzeri okul ve kurumlar, özelliklerine göre yer aldıkları okul ve kurumca kullanılan renkleri kullanırlar.

Yönlendirme tabelaları

MADDE 6 – (1) Bakanlık kurumlarının yerleşimindeki; birimi, bölümü, katları gösteren tabelalarda, stilize edilmiş logoya tabelanın solunda yer verilir. Logoda, yazı meşale alevine bloktur. Yön gösteren oklar sağ tarafta yer alır. Bu tabelalar, kurumlar için belirlenen zemin rengine göre düzenlenir.

Adlandırma tabelaları

MADDE 7 – (1) Bakanlık kurumlarında görevli olanların odaları ile derslik, atölye, pansiyon, spor salonu, toplantı odası, öğretmenler odası, kütüphane, laboratuvar ve benzeri bölümlerin kapı girişlerinde yer alan tabelalar; ilgili bölüm/oda/sınıf kapısı koridora ve sol tarafa açılıyorsa kapının sağına, kapı koridora sağ tarafa açılıyorsa, kapının sol tarafına yüzeyle orantılı olarak yazım kurallarına uygun ve büyük temel harflerle yazılarak monte edilir. Tabelalar, kapı girişlerinin uygun olmadığı durumlarda uygun olan yerlere de konulabilir. Aynı bölüm veya oda farklı kişilerce ya da farklı faaliyetler için kullanılıyorsa tabelalar alt alta gelecek şekilde yerleştirilir.

(2) Sınıf tabelalarında rakam kullanılarak sınıf düzeyi belirtilir. Bir sınıfın birden fazla şubesinin bulunduğu durumlarda, rakamın yanında alfabetik sıra takip edilerek büyük temel harflere de yer verilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

İstiklal Marşı, Atatürk Posteri, Gençliğe Hitabe, Logo,

Flama, Tanıtıcı Bayrak, Kurum Tanıtım Uygulamaları,

Tanıtım Malzemeleri ve Semboller

Atatürk Posteri, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe tabloları

MADDE 8 – (1) Her tür kurumda kullanılan; Atatürk Posteri tablosunda, Atatürk fotoğrafının altında "Mustafa Kemal Atatürk" yazısı ve "1881-1938" tarihleri yer alır.

(2) İstiklal Marşı tablosunda, metnin üst tarafında dalgalanan Türk Bayrağı bulunur. Amblemde yer alan meşale alevi metnin üzerinde filigran olarak yer alır.

(3) Gençliğe Hitabe tablosunda metnin üst tarafında Atatürk resmî bulunur. Amblemde yer alan meşale alevi metnin üzerinde filigran olarak yer alır.

Logo ve amblem

MADDE 9 – (1) Bakanlık kurumlarında kullanılan Bakanlık logosu tam bir daire şeklindedir. Dairenin tam ortasında sayfaları açılmış kitap, meşale, üst kenarında yarım daire şeklinde "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI" yazısı, alt kenarında defneyaprağı yer alır. Logonun daire zemini beyaz; meşale alevi ve defne yaprakları kırmızı; kitap, meşale ve yazılar siyah renktedir. Bakanlık logosu her türlü kurum tanıtım uygulamalarda kullanılır. Logo uygulamalarında kurum renklerine yer verilebilir.

(2) Bakanlık amblemi kitap, meşale ve alevden oluşur.

(3) Bakanlık logo ve amblemi ile birlikte kurumların özelliklerine uygun logo ve amblemlere de yer verilebilir.

(4) Bakanlık logo ve amblemini bağlı kuruluşlar ile özel öğrenci yurtları da kullanır.

Flama

MADDE 10 – (1) Bakanlığın kurumlarını temsil eden flamalar atlas kumaştan yapılır. Flamanın dış yüzü Türk bayrağı rengindedir. Dış yüzün göndere temas eden üst köşesinde logo/amblemin yanı sıra okulun adı ve miladi tarihle okul/kurumun tesis tarihi siyah renkte temel büyük harflerle yazılır. Flamaların iç yüzünde Bakanlığın flama rengini temsil eden açık mavi renk ile kurum rengi dik üçgen şeklinde paylaşımlı olarak yer alır. Bakanlığı temsil eden flamanın her iki yüzünde de flama rengini temsil eden açık mavi renk kullanılır.

Tanıtıcı bayrak

MADDE 11 – (1) Bakanlık kurumlarını tanıtmak amacıyla her iki yüzü de kurum renginde tasarlanan bayraklarda, kurumun adına, kuruluş tarihi ile logo veya amblemine yer verilir. Bayraklarda kurum adı ve kuruluş tarihi siyah renkte temel büyük harflerle her iki yüze de yazılabilir. Bayraklar, büyük ya da küçük şekilde orantılı olarak düzenlenebilir.

Tarihçe

MADDE 12 – (1) Kurumların uygun bir köşesinde okulun tarihçesine, kuruma hizmeti geçen kişi ve kuruluşların, mezun olan ünlülerin, kurum yöneticisinin fotoğraflarına ve yaptıkları hizmetleri anlatan tablolara yer verilmesi esastır.

Kurum tanıtım uygulamaları

MADDE 13 – (1) Bu uygulamalardan:

a) Başlıklı kâğıtlarda; özel kâğıt uygulamalarında logo sol üst köşede yer alır. Kurum bilgileri logonun sağ tarafındadır. Logo ile kurum bilgileri dik ince bir çizgi ile birbirinden ayrılır. Millî Eğitim Bakanı özel kağıt uygulamalarında meşale alevi başlıklı kâğıdın sağ alt köşesine filigran olarak yerleştirilir. Bunun dışındaki uygulamalarda filigrana yer verilmez. 2/12/2004 tarihli ve 25658 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanan 18/10/2004 tarihli ve 2004/8128 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğe göre düzenlenen resmî yazı kâğıt uygulamalarında, logo alt bilgi bölümünün sol başında yer alır.

b) Zarflarda; logo sol üst köşede, kurum bilgileri ise logonun sağ tarafında yer alır. Logo ile kurum bilgileri, dik ince bir çizgi ile birbirinden ayrılır.

c) Dosya veya klasör sırtlığında; logo üst kısımda yer alır.

ç) CD üstü baskı uygulamalarında; zemin üzerinde, meşale alevine sağ alt tarafta filigran olarak yer verilir. Logo filigran karşısında yer alır. Uygulamada kurum bilgileri kullanılır. Aynı uygulamaya CD zarfı ve kılıfında da yer verilir. Ancak CD zarfı uygulamalarında filigrana yer verilmez.

d) Faks mesajı formunda; logo sol üste yerleştirilir. Mesaj bilgilerine logonun sağ tarafında yer verilir. Logo ve mesaj bilgileri, dik ince bir çizgi ile birbirinden ayrılır. Bilgilerin açık ve sade olmasına özen gösterilir. Formlar siyah-beyazdır.

e) Değişik tür ve ebatlarda yapılan dosyalarda;

1) Logoya sol üst tarafta yer verilir. Meşale alevi filigran olarak sağ alt taraftadır. Meşale alevinin büyük bir bölümü ön kapakta, taşan kısmı arka kapakta yer alır. Dosyanın arka kapağının sol alt tarafında logo ve kurum bilgilerine yer verilir. Cepli dosyaların sol iç kısmında CD konulacak cep yer alır. Cebin rengi kurum rengidir. Yüzeyde meşale alevine yer verilir.

2) Basın bülteni dosyasında logo sol tarafın ortasındadır. Logonun tam karşısında "BASIN BÜLTENİ" yazısı yer alır. Yazının bittiği yere, filigran olarak düzenlenen meşale alevi yerleştirilir. Logo ve kurum bilgileri dosya arka kapağının sol tarafının orta alanındadır. Basın bülteni dosyasının sol iç kısmında CD konulacak cep yer alır. Dosyanın sağ iç kısmında ayrıca özel bir cep vardır. Logo bu cebin üst kısmında yer alır.

f) Arka fon uygulamalarında;

1) Logo sol üst tarafa yerleştirilir. Logonun sağında kurum adına yer verilir. Meşale alevi filigran olarak fonun üzerinde yer alır.

2) Kampanya arka fonlarında, kampanyayı anlatan ve simgeleyen görsellere de yer verilebilir.

g) Tören ve toplantı kürsülerinde, logo kürsünün ön yüzünün ortasında kürsüyle orantılı bir şekilde yer alır.

ğ) Afişlerde logo, afişin solunda yer alır. Görsel afişlerde yer alan imaj/resim üzerinde yazıya yer verilmez.

h) Taltif amacıyla düzenlenen teşekkür, takdir, aylıkla ödül, hizmet şeref, onur ve benzeri belgelerde; logo belgenin üst tarafında ortadadır. Altında belgenin adına yer verilir. Sağ alt köşede meşale alevi filigran olarak yer alır.

ı) Kartlarda;

1) Personel kartlarında logo/amblem sol üst tarafta yer alır. Logonun altında kart sahibinin kimlik bilgileri, sağında ise fotoğrafına yer verilir. Sağ alt köşede meşale alevi filigran olarak yer alır.

2) Ziyaretçi kartlarında logo sol üst tarafta yer alır. Kartlarda meşale alevine, filigran olarak sağ alt tarafta yer verilir.

3) Araç, personel araç ve geçici görev araç kartlarında logo sağ üst tarafta yer alır. Logonun solunda "...ARAÇ KARTI" yazısına, altında aracın plaka numarasına ve daha altta da araç sahibinin adına yer verilir.

(2) Kurumlar, kurum tanıtım uygulamalarında özel logo ve amblemlerini kullanabileceği gibi kurum renklerini de kullanabilirler.

Tanıtım malzemeleri

MADDE 14 – (1) Kokart, rozet, forma, eşofman, takvim ve benzeri tanıtım malzemelerinin üzerinde kurumun adına, rengine ve logosuna/amblemine yer verilebilir.

Semboller

MADDE 15 – (1) Bakanlık kurumlarının yer, yön ve hizmetlerini g&

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Silifke / MERSİN - (324) 715-0170

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.